Microsoft opdaterer Teams – Hvad betyder det for dig?
Forside
/
Nyheder
/
Microsoft opdaterer Teams – Hvad betyder det for dig?

Microsoft opdaterer Teams – Hvad betyder det for dig?

Microsoft lancerer i løbet af året den helt nye version af Teams – med masser af opgraderinger til dig og din arbejdsdag! Læs meget mere om de mange opdateringer i denne artikel.

Hvad ændrer sig?

Hvad ændrer sig?

Det korte svar – en hel masse!

Først og fremmest er det vigtigt at pointere, at du ikke kommer til at skulle downloade et helt nyt program. Programmet får en komplet overhaling, men det rulles ud som løbende opdateringer til det Teams, som du i forvejen har installeret. Formålet bag opdateringen er at adressere og udbedre de funktioner og elementer, som undersøgelser har vist, at brugerne er irriterede over.  

Den nye version af Teams inkluderer forbedringer og ændringer til både systemets processer og hastighed, brugerfladen, funktioner og meget mere. Så lad os starte fra toppen og gennemgå, hvilke forbedringer, du kan forvente at skulle forberede dig på, inden den opdaterede version går live.

1. Ny brugerflade

Hele Teams’ design og visuelle profil har fået en overhaling med nye farver og bedre muligheder for at gøre profiler og kanaler personlige, i stedet for det gamle standard Windows design. Dertil har Microsoft fjernet og ændret et væld af funktioner og knapper med det primære formål at reducere kompleksitet og gøre det mere overskueligt.  

Især chat-kanalerne er blevet forbedret med ny funktionalitet. Dette inkluderer et post-format, hvor den tidligere chat-lignende funktion nu erstattet med et post-layout, der gør det nemmere at overskue samtaler mellem teammedlemmer, da samtaler kategoriseres hensigtsmæssigt efter, hvilket spørgsmål der besvares. Dertil er der blevet tilføjet såkaldt ‘uendelig scrolling’, så man nu kan fortsætte med at scrolle uden afbrydelser, hvor Teams før i tiden kun loadede ti ting ad gangen. Man kan fortsat chatte direkte med andre teammedlemmer i det gamle chatformat, det er primært i gruppechats og kanaler, at den anden funktion nu gør det nemmere at finde den information, man søger, eller deltage i de samtaler, der er specifikt relevante for én selv.

2. Bedre hastighed & loading

Microsoft har investeret i at genopbygge systemet bagved Teams fra bunden. Dette har resulteret i en væsentlig forbedring af hastigheden på tværs af alle programmets funktioner. Microsofts indledende tests af det forbedrede system har vist, at Teams nu starter dobbelt så hurtigt, at det tager halvt så lang tid at tilslutte videokald, samt at Teams nu bruger halvt så meget af din computers hukommelse end tidligere. Dertil har de specificeret, at de kontinuerligt vil arbejde på at forbedre og videreudvikle det nye system for at sikre, at hastighed og optimering af systemet kun bliver endnu bedre i fremtiden.

3. Mere automatisering & fleksibilitet

Teams 2.0 inkluderer AI-integration for at gøre brugernes arbejde nemmere og mere effektivt. Funktioner, som Microsoft allerede har annonceret, er en opsummeringsfunktion, hvor en AI kan opsummere, hvad der er sket i et møde, hvis du først tilslutter midtvejs i mødet. Dertil har de sagt, at der også vil blive integreret en AI, som kan hjælpe med at besvare spørgsmål i løbende diskussioner mellem dig og dine kolleger, så I sparer tid ved ikke at skulle afbryde debatter for at researche eksterne kilder.

Derudover har de gjort det nemmere at arbejde på tværs af organisationer med forskellige samarbejdspartnere. Hvis du er en af dem, der arbejder meget tværfagligt eller med forskellige virksomheder og tidligere har hoppet mellem flere forskellige Teams-konti for at få dette til at lade sig gøre, vil dette være en glædelig nyhed. Microsoft har nemlig nu åbnet muligheden for at synkronisere flere konti, så du nu modtager beskeder, notifikationer og kald i programmet, selvom det er på tværs af flere organisationer og konti.

Teams 2.0 er allerede nu lanceret som prøveversion, hvor de nye funktioner løbende bliver testet. Hvis du er interesseret, kan du prøve det af ved at kontakte os, så kan vi aktivere det på din virksomheds konti.

Benytter du ikke allerede Teams i din virksomhed? Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker at skabe en mere effektiv og kollaborativ arbejdsgang for dine kolleger. Vi har stor erfaring med at tilpasse Teams-opsætninger specifikt til individuelle virksomheders behov og ønsker.

Har du brug for rådgivning?

Vi står altid klar til at levere en ordentlig rådgivning inden for IT.
Ønsker du at blive klogere på vores forretningsområder kan du altid læse om vores løsninger her

Kunderådgivere
IT Samarbejdspartner siden 1990

Hos FLC går vi meget op i, at finde den rigtige løsning til kunden. Det hele er ikke bare sort og hvidt, og med den rette kommunikation, kan vi finde den perfekte løsning, uanset hvilke krav der bliver stillet.

om FLC Danmark
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag alt det seneste nyt fra FLC direkte i din indbakke

Succes! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet!
Noget gik galt. Har du indtastet din email korrekt?