Sammenligning mellem Office 2021 og Microsoft 365
Forside
/
Nyheder
/
Sammenligning mellem Office 2021 og Microsoft 365

Sammenligning mellem Office 2021 og Microsoft 365

Den nye Office pakke er udkommet. Office Home & Business 2021 er udkommet, og med den kommer en opdateret ydeevne. Forbedringer til værktøjer, du allerede kender og lancering af nye, som hjælper dig med at arbejde bedre sammen, forblive struktureret eller skabe indhold som en professionel. Men hvad får du i denne engangskøbs-pakke, og giver det mening sammenlignet med den abonnementsbaserede Microsoft 365?

Office 2019 er pr. d. 13 oktober blevet udskiftet med Office 2021. Det vil derfor ikke længere være muligt at købe Office 2019 licenser længere.

Vi vil i denne artikel belyse ændringerne fra Office 2019 til Office 2021 samt de forskelle mellem Office 2021 og Microsoft 365

Nye Features i Office 2021

Office 2021 vil i fremtiden have adgang til det interessante ”Dark mode”, som har eksisteret i Microsoft 365 siden februar.

Denne feature gør hele ens Word mørk og giver dermed en bedre oplevelse for ens øjne.

Nye funktioner til Excel som Xlookup, Catch up Highlights og dynamiske arrays er udkommet. Dette vil forbedre ens organiseringsevner og hjælpe en med at finde data hurtigere.

Ink Replay vil give mulighed for at genskabe den måde, man tegnede i sine dokumenter på igen, og dermed give oplevelsen af, at man skriver i sit dokument under en præsentation. Spændende for præsentationsnørderne, der vil give lidt ekstra flair til deres præsentationer.

Se mere her: https://support.microsoft.com/en-us/office/replay-your-ink-strokes-in-office-fa4f044f-810b-43fe-b774-da04a0b37496 

Man vil kunne arbejde bedre sammen ved at arbejde på samme tid i de samme dokumenter, lave @mentions til hinanden og tildele tags til ens filer for bedre struktur. Bemærk dog, at dette kræver, at man har sit dokument i Onedrive eller Sharepoint.

Forskellen mellem Office 2021 og Microsoft 365

Hvad er egentlig forskellen mellem disse 2 Office pakker?

Hovedsageligt prisen. Office 2021 er et engangskøb, som låses op til en specifik bruger. Microsoft 365 er en lejelicens, du binder op på din bruger.

Office 2021 kan kun benyttes på 1 enhed, hvor Microsoft 365 kan benyttes på 5 enheder pr. bruger (personlige enheder).

Office 2021 får regelmæssige sikkerhedsopdateringer m.v. gennem Microsoft, hvor Microsoft 365 altid vil være fuldt opdateret med de nyeste features tilgængelige.

Begge pakker giver adgang til den fulde officepakke, Word, Excel, PowerPoint, Outlook og Onenote.

Microsoft 365 giver ud over det ovenstående også adgang til 1 TB data i Onedrive.

Håndtering af licenserne

Office 2021s største fordel er, at det er et engangskøb. Dette er dog en af de eneste fordele, den har, sammenlignet med den kontinuerligt opdaterede Microsoft 365 pakke.

Office 2021 vil kræve en Microsoft konto, som man opsætter løsningen på. Har man ikke en, skal der her bruges tid på at oprette en. Dette vil også betyde, at man skal huske og organisere disse konti, hvis man opkøber Office 2021 til alle ens medarbejdere.

Løsningen er derefter forbundet med den bruger, man har lavet kontoen til. Hvis brugeren så i fremtiden bliver opsagt eller lignende, så vil man skulle bruge tid på at overføre denne licens til en ny konto. Dette vil kræve, at man kan bevise ejerskab til Microsoft, hvorefter man kan videredirigere løsningen til en ny brugerkonto.

Alt i alt, har Microsoft gjort det svært at strukturere og organisere sine ejelicenser ved at forbinde dem på den enkelte Microsoft konto.

Microsoft 365, som er en lejelicens, er heldigvis nemmere at administrere. Her bliver ens virksomhed tildelt det antal licenser, man ønsker, og man bindes op til 1 år ad gangen. Du kan opjustere antallet af licenser efter ønske, men kun nedjustere 1 gang om året.

Til gengæld vil man kunne fjerne en licens fra en bruger ved at fjerne et flueben og tilføje en licens til en ny bruger ved at tilføje et flueben. Med andre ord en nem og hurtig løsning uden nogen form for organisering.

Det betyder et lavere tidsforbrug vedr. Office pakker og en reel besparelse, som ellers ved første øjekast er svær at se.

Har du brug for rådgivning?

Vi står altid klar til at levere en ordentlig rådgivning inden for IT.
Ønsker du at blive klogere på vores forretningsområder kan du altid læse om vores løsninger her

Kunderådgivere
IT Samarbejdspartner siden 1990

Hos FLC går vi meget op i, at finde den rigtige løsning til kunden. Det hele er ikke bare sort og hvidt, og med den rette kommunikation, kan vi finde den perfekte løsning, uanset hvilke krav der bliver stillet.

om FLC Danmark
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag alt det seneste nyt fra FLC direkte i din indbakke

Succes! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet!
Noget gik galt. Har du indtastet din email korrekt?