ForsideNyhederMICROSOFT: ÆNDRINGER I LICENSVILKÅRTilbage til oversigten
Publiceret:

01

11

2021

MICROSOFT: ÆNDRINGER I LICENSVILKÅR

Microsoft har for nyligt annonceret ændringer på deres cloudbaserede licensprogrammer, herunder de mest almindelige Microsoft 365 planer. Produkterne forbliver uændrede, men licenserne overgår til nye New Commerce Experience (NCE), som medfører en række større ændringer.

Ændringer i Microsoft 365

De mest markante ændringer er:

Prisstigninger

Der er varslet prisstigninger, der indføres i marts 2022, og som forventes at ligge i intervallet 5-25%. De nye priser er indtil videre kun oplyst i USD, og de danske priser kendes endnu ikke præcis.

Prisstigninger er aldrig populære, men det er første gang, det sker, siden Microsoft lancerede Microsoft 365 for over 10 år siden. I løbet af de 10 år har produkterne og tjenesterne ikke stået stille – der er blandt andet inkluderet 25 nye apps og over 1400 nye features.

Faktureringsperiode

Det har hidtil være muligt at afregne licenser både på måneds- og årsbasis til samme pris pr. måned, når man har købt via en faktureringspartner som FLC. Fremover vil prisen på de månedsbaserede licenser stige med ca. 20%. Denne ændring har stor betydning, da langt de fleste kunder har månedlig afregning.

Med årlig fakturering, er det ikke længere muligt at justere antal licenser op eller ned fra måned til måned - kun opad. Kun ved årsdagen for licenserne vil det blive muligt at nedjustere antallet, så man mister en stor fleksibilitet, medmindre man vælger at fortsætte med månedsfakturering som nu stiger med ca 20%.

Hvornår skal der gøres noget?

Fra oktober 2021 og frem til marts 2022, skal alle licenser flyttes til NCE modellen.  Vi anbefaler, at man venter med at konvertere de nuværende licenser til NCE-modellen til februar 2022, da man ved overgangen låser prisen på det nuværende niveau i 12 måneder frem, og derved udskyder prisstigningen i næsten 1 år.

Såfremt I har MS 365 licenser via FLC, kontakter vi jer i løbet af de næste par måneder med forslag til, hvordan ændringerne håndteres for jeres virksomhed.

Øvrige ændringer

Fra 31. december 2021 vil det ikke længere være muligt at købe traditionelle eje-licenser under Open planen, som typisk anvendes i servermiljøer. Dette omhandler produkter som Windows Server, Exchange Server og SQL Server, samt tilhørende klientlicenser.

Fremover vil denne type licenser stadig kunne købes som eje-licenser via CSP-programmet (samme program vi leverer MS 365 licenser på). Her vil licenserne kunne tilgås via 365 portalen frem for Volume Licensing Service Center. Ændringerne her medfører ikke umiddelbart ændringer i priser og produkter.

Modtag vores nyheder i din indbakke

Succes! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet!
Noget gik galt. Har du indtastet din email korrekt?

Har du brug for rådgivning?

Vi står altid klar til at levere en ordentlig rådgivning inden for IT. Ønsker du at blive klogere på vores forretningsområder kan du altid læse om vores løsninger her