Ændringer til Office 365 og Microsoft 365 licenser
Forside
/
Nyheder
/
Ændringer til Office 365 og Microsoft 365 licenser

Ændringer til Office 365 og Microsoft 365 licenser

Nye ændringer til Office 365 & Microsoft 365 abonnementer. Grundet nye regulationer fra EU, adskilles Teams nu fra normale abonnementsordninger. Læs hvordan du bliver påvirket i denne artikel.

For at imødekomme Europa-Kommissionens sag om konkurrenceproblemer på det europæiske marked, har Microsoft annonceret ændringer i deres Office 365 og Microsoft 365 abonnementer.

Med denne ændring vil Microsoft adskille Teams fra velkendte abonnementspakker til kommercielle kunder i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde og Schweiz.

 

Fra den 1. oktober 2023 skal nye kunder, der ønsker at bruge Microsoft Teams med Enterprise-planer, købe to separate abonnementer:

  1. EØS-specifik Microsoft 365 eller Office 365 suite
  1. Microsoft Teams EEA.  

 

Kunder, der køber Business og Frontline abonnementer, vil kunne vælge mellem en bundled suite, som inkluderer Teams, eller en mulighed uden Teams.

 

Kunder, der i øjeblikket bruger bundlede suiter, vil have to muligheder: De kan fortsætte med at bruge, forny og tilføje pladser til nuværende suiter, eller de kan købe et nyt EØS-abonnement ved fornyelse (for de gamle abonnementer skal automatisk fornyes slås fra for at undgå dobbelt opkrævning).

 

Følgende suiter er berørt:

  • Virksomhedsplaner: Office 365 E1/E3/E5, Microsoft 365 E3/E5
  • Frontline planer: Office 365 F3, Microsoft 365 F1/F3
  • Small Business-planer: Microsoft 365 Business Basic/Business Standard/Business Premium

 

Hvad skal I gøre?

  • Hvis I allerede har MS 365 abonnementer og ønsker at fortsætte med at kunne anvende Teams, så behøver I ikke at foretage jer noget.  
  • Hvis I allerede har MS 365 abonnementer og IKKE ønsker at fortsætte med at kunne anvende Teams, så har I mulighed for at skifte abonnement på jeres årsdag for licenserne. Årsdagen ligger typisk i slutningen af februar, den nøjagtige dato kan I få oplyst ved at kontakte salgsafdelingen.  
  • Hvis I påtænker at købe nye typer abonnementer efter 1. oktober, vil der fremover være valgmulighed for abonnementer med og uden Teams, med en lille prisforskel. Den nøjagtige prisforskel kendes ikke endnu, men forventer en forskel på 1-2 Euro afhængigt af abonnementet.

Der forventes længere leveringstid på nye abonnementer i starten af oktober. Vi anbefaler derfor at nye abonnementer, som skal bruges fra oktober oprettes allerede i slutningen af september. Almindelige brugertilføjelser på almindelige abonnementer kan selvfølgelig foretages som normalt

Har du brug for rådgivning?

Vi står altid klar til at levere en ordentlig rådgivning inden for IT.
Ønsker du at blive klogere på vores forretningsområder kan du altid læse om vores løsninger her

Kunderådgivere
IT Samarbejdspartner siden 1990

Hos FLC går vi meget op i, at finde den rigtige løsning til kunden. Det hele er ikke bare sort og hvidt, og med den rette kommunikation, kan vi finde den perfekte løsning, uanset hvilke krav der bliver stillet.

om FLC Danmark
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag alt det seneste nyt fra FLC direkte i din indbakke

Succes! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet!
Noget gik galt. Har du indtastet din email korrekt?